* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • gI_122020_Untitled

  Trei repere care au schimbat moda pentru totdeauna

  Foarte multe dintre trendurile modei contemporane vin si trec. Tendintele avangardiste in materie de  articole vestimentare nu au succes pe termen lung. Exista, insa, si confectii textile pe care realizam ca le purtam an de an, fara ca acestea sa se demodeze vreodata. Astazi, va vom prezenta cand si cum au aparut ele, si cine au fost creatorii care au reusit sa isi puna amprenta pentru totdeauna in materie de moda, contribuind la stilul vestimentar pe care alegem sa il purtam in fiecare zi.

  Vorbim aici despre piese vestimentare simple, clasice, cu ajutorul carora putem sa cream tinute diverse si niciodata plictisitoare:

  1. Levi Strauss creeaza prima pereche de blugi

  Inceputurile timide ale bine-cunoscutilor blugi pe care ii regasim in garderoba fiecaruia dintre noi dateaza undeva in jurul anilor 1853. Levi Strauss, la momentul acela un imigrant german in varsta de 24 de ani, se stabileste in San Francisco, visand sa deschida o alta ramura a deja stabilitei fabrici textile a fratelui sau.

  Levi_Strauss

  In timpul unei plimbari obisnuite pe strada, Levi Strauss a fost abordat de un personaj care se plangea de faptul ca minerii nu pot sa gaseasca nicium o pereche de pantaloni potrivita pentru munca, una care sa fie si foarte rezistenta. In colectia sa de materiale textile, Strauss avea si panza groasa, din care a confectionat o pereche de pantaloni, care spera sa puna capat problemei de ordin vestimentar pe care o aveau minerii.

  Jeans_Jeans_Jeans

  Grupul in cauza a apreciat pantalonii, dar s-au plans de faptul ca materialul era prea dur pentru piele, astfel ca Strauss i-a refacut, de aceasta data dintr-un material textil frantuzesc, care avea sa fie cunoscut sub numele de denim.

  Minerilor le-a placut, i-au denumit “blue jeans”, iar Strauss continua sa aduca imbunatariri la nivelul design-ului, precum buzunare sau nasturi metalici pentru a creste rezistenta articolului vestimentar.

  In anii ’50, tinerii au inceput sa poarte si ei pantalonii “blue jeans”, ca pe un simbol al independentei, marcand, astfel, tranzitia de la blugi destinati muncii la ceea ce avea sa fie un adevarat reper al stiului in materie de vestimentatie.

  2. Designer-ul Paul Poiret alunga corsetul din vestimentatia feminine

  Desi Paul Poiret este renumit pentru o serie de inovatii in materie de moda, singurul lucru pentru care trebuie sa fie indubitabil recunoscut este indepartarea corsetului, care data inca din anul 1906, din garderoba feminine.

  tumblr_mogk6dEnkb1s7m4peo1_1280

  Stilul bohemian-chic ii este atribuit acestui designer; in plus, literatura de specialitate il recunoaste ca fiind primul designer cu adevarat modern. De asemenea, Poiret a fost primul designer care si-a extins brandul, creand atat parfumuri, cat si cosmetice si obiecte decorative, toate sub acelasi nume.

  3.  Burberry creeaza jacheta de tip trenci

  La inceputul Primului Razboi Mondial, Burberry au fost fortati de imprejurari sa adapteze design-ul original al jachetei pe care au creat-o la conditiile dure care veneau odata cu evolutia razboiului, denumind-o “trench coat”. Modelul original al acestui articol vestimentar continea cateva detalii militare – care  exista inclusiv in modele actuale.

  burberry-trench-coat1

  Jacheta nu numai ca era utila soldatilor, ci in curand a devenit articolul vestimentar preferat de exploratori. De-a lungul deceniilor, design-ul a devenit mult mai simplu si mai rafinat, insa amprenta creatiei initiale a brandului ramane foarte vizibila si la fel de popular ca intotdeauna, reconfirmand faptul ca Burberry este si va fi unul dintre cele mai de success branduri de moda care au existat vreodata.

   

   

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio