* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • tumblr_lw0lujEWtH1r1dkr9o1_500

  Tendintele anului 1853

  In timpul domnei reginei Victoria (24 mai 1819 – 22 January 1901) in anul 1853 si-a pus amprenta in industria textila actorul François-Joseph Talma prin pelerina Talma confectionata din stofa, merino sau catifea. Se fac evidentiate, din nou, crinolinele, de data aceasta, mult mai stramte, rochiile cu umeri lati si incep sa se poarte gulerele si salurile din blana  naturala. Gulerele de lux erau confectionate din blana de  chinchilla sau veverita siberiana tivite cu satin alb si snururi din dantela.

   

   

   

   

  Confectiile de imbracaminte pentru femei erau preponderent formate din rochii de matase cu decolteu foarte adanc, accesorizate cu nasturi din perle, rochii din casmir de culoare verde, fara decolteu si prinse la gat cu panglica, rochii de seara care erau accesorizate cu boneta in stil „pent d’applique” care cobora pe ureche si rochii de bal sau de luat cina, confectionate din brocarde, accesorizate cu boneta din tul. Pe dedesubtul acestor confectii de dama, se purtau camasi elegante stranse pe corp din matase sau muselina. Gulerul camasilor era inalt si brodat cu dantela.

  In confectiile textile ale barbatilor s-au introdus de asemenea, gulerele din blana, bonetele si fesurile din catifea. Bonetele aveau un pret extrem de mare si se importau din New-York, pentru un pret care varia intre 25 si 35 dolari.

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio