* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • coana_mita_biciclista_99887600

  Povestea Mitei Biciclista

  Artifexlohn

  Cunoscuta sub numele de Mita Biciclista, Maria Mihaescu, s-a nascut in anul 1885 la Ditesti, în judetul Prahova.  A devenit celebra, sub numele care a consacrat-o de Mita Biciclista in anul 1898 pentru ca a fost prima femeie care se plimba pe bicicleta prin Bucuresti, cand bicicleta era o raritate in acele vremuri.

  Mita Biciclista a fost o curtezana celebra care a dus o viata fara lipsuri materiale si care era curtata de cei mai celebrii barbati precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga si chiar de Regele Ferdinand despre care se vorbea ca i-ar fi făcut cadou casa in Piata Amzei. Mita era o femeie frumoasa, miniona, blonda cu ochii verzi-albarsti care sfasia inimile barbatilor.

  image_122683837305049400_1

  Stilul vestimentar al Mitei era unic, purta confectii de imbracaminte dintre cele mai scumpe, blanuri achizitionate de la Paris si confectii de dama create de designeri celebri.

  In anii ’40 s-a casatorit cu generalul Alexandru Dimitrescu si se pare ca atunci au inceput sa apara problemele financiar, insa se spune ca nici atunci nu a renuntat la tabieturile si confectiile scumpe de imbracaminte chiar daca a fost nevoita sa se mute la mansarda si sa inchirieze cateva camere. Se zvoneste chiar ca il trimitea la cersit pe general imbracat in haine vechi si rupte doar pentru a nu renunta la stilul de viata pe care il adoptase.

  Se spune ca ar fi fost ceruta in casatorie de regele Portugaliei, dar aceasta a refuzat pentru ca il iubea pe doctorul Nicolae Minovici.

  A fost printre putinele femei independente din Bucuresti care isi permiteau o viata de lux, a avut trasura, o masina coupe si servitori din Polonia.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio