* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • 1.0x0

  Porturi traditionale din intreaga lume

  Porturile traditionale au o relevanta deosebita in ceea ce priveste definirea unei tari, a unei natiuni. Doar privind costumele populare in ansamblul lor, si analizand cu atentie detaliile, simbolurile si culorile putem face foarte multe corelatii intre elementele care definesc cultura unui popor. Pentru ca suntem, in general, obisnuiti cu portul traditional romanesc, care este foarte simplu, general vorbind, ne-am gandit sa iti prezentam cateva modele de costume traditionale din intreaga lume, si sa te provocam la un exercitiu de imaginatie: cate lucruri din cele stiute de tine despre tara respectiva pot fi deduse din elementele componente ale costumului popular?

  Portul popular in Africa este foarte colorat, si plin de vitalitate si energie. Piesele vestimentare care il compun sunt simple:

  central-african-republic-womens-clothing

  Costumul traditional chinez se remarca printr-o cromatica foarte pronuntata, si prin atentia acordata detaliilor stilizate pe care le regasim pe articolele vestimentare aferente:

  Free-shipping-font-b-Traditional-b-font-Chinese-font-b-wedding-b-font-dress-in-ancient

  Costumele populare frantuzesti sunt foarte asemanatoare, din punct de vedere al croiului, cu cele romanesti. Principala deosebire si, de altfel, elementul care le face sa fie speciale si diferite, sunt culorile vii pe care le regasim in piesele vestimentare componente si o prezenta minima a detaliilor marunte:

  costume

  Portul traditional german este deosebit de vesel si colorat, iar ca elemente comune cu cel romanesc, regasim ia de culoare alba. Costumul feminin se diferentiaza in special datorita corsetului strans si fustelor colorate, precum si prezentei detaliilor stilizate:

  Every-woman-looks-great-in-a-dirndl-from-not-only-princesses-468x312

   

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio