* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • tumblr_l3v1pcK6yv1qaftrmo1_500

  Piese vestimentare si accesorii ciudate din intreaga lume

  Inventivitatea a constituit dintotdeauna una dintre caracteristicile esentiale ale umanitatii. Evolutia apartine acelora care au avut curajul sa treaca dincolo de barierele cunoscutului si sa experimenteze noutatea. Odata ce zona de confort e lasata undeva in spate, odata ce imaginatiei i se permite sa se desfasoare, lucruri fascinante, la care nu ne-am fi gandit niciodata, iau nastere.

  Este si cazul marilor artisti si designeri ai lumii contemporane, care au observat ca traim intr-o lume in care sa spui sau sa aduci ceva nou devine din ce in ce mai greu. Cu talent si o imaginatie debordanta, acestia au creat articole vestimentare si accesorii inedite. Chiar daca nu sunt neaparat cu utilitate practica, cel putin merita admiratie. Iti prezentam cateva dintre cele mai inedite creatii care au existat vreodata in materie de confectii textile si accesorii.

  1. Rochia emotiva – desi denumirea va amuza, ea exista in realitate, si este o creatie Phillips. Daca doresti ca cel putin una dintre piesele vestimentare din garderoba ta sa rezoneze cu tine, trebuie sa incerci aceasta rochie. Daca femeia care o poarta este stresata, rochia devine rosie, Acelasi lucru se intampla si pentru furie. Pe de alta parte, daca starea de calm predomina, culoarea aferenta rochiei este verde.

  Emotion-Dress-Weirdest-Dresses

  Daca te intrebi cum e posibil, te informam ca mecanismul nu e foarte complex: rochia este confectionata din doua straturi, iar primul dintre acestea intra in legatura directa cu fluctuatiile temperaturii corpului, dupa care transmite semnalul celui de-al doilea strat, care isi schimba culoarea. Se pare ca tehnologia nu e un domeniu inchis, asa cum foarte multe persoane cu tendinte conservatoare cred.

  2. Rochia birocratica – cu siguranta zambesti si de aceasta data, si pe buna dreptate. O denumim in acest fel pentru ca designer-ul inventiv a confectionat-o dintr-o multitudine de formulare de taxe si chitante. In mod cert si tu ai acasa teancuri imposibile de astfel de documente (care, la urma urmei, iti umbresc zilele). Imagineaza-ti cum ar fi daca ai confectiona, in cateva saptamani, o rochie din ele, si ai merge sa platesti factura la curent purtand… alte facturi.

  Rochia-din-formulare-de-taxe

   

   

  3. De la bikini la facekini – in contemporaneitate, chinezii s-au confruntat o foarte lunga perioada de timp cu lipsa de creativitate. Perioada comunista i-a transformat in robotei care copiaza toate produsele din Occident, fara sa aduca nimic nou pe piata. Iata ca, incepand cu anul 2005, China a socat mapamondul cu inovatia lor, care – culmea – a avut succes.

  Facekini-01

  Daca a merge la plaja inseamna, pentru majoritatea dintre noi, sa purtam cat mai putine articole vestimentare, femeile chineze sunt fascinate de ideea de a-ti acoperi… fata. Facekini sunt o piesa vestimentara din textila colorata, menita sa te protejeze de radiatiile solare nocive sau de “atacul” insectelor sau meduzelor, la plaja.

  4. Dress-uri cu… par – ciorapii au fost dintotdeauna un element textil esential in garderoba unei femei, meniti sa ii confere feminitate si eleganta. Conceptia a fost rasturnata tot de China, care a venit cu o inventie nebuneasca: dress-uri cu par. Daca va intrebati carui sex ii apartine initiativa, trebuie sa stiti ca, in mod surprinzator, femeile au fost cele care au reactionat pozitiv in acest sens.

  116136-hairy-legs

  Deranjate in mod constant de atitudinea barbatilor (fluieraturi, strigate sau atingeri fugare din partea strainilor), femeile din China poarta cu incredere acesti ciorapi, declarand ca se simt in siguranta; in plus, dezgustul care se citeste pe chipul barbatilor la vederea acestei piese textile de-a dreptul ciudate devine un factor de amuzament pentru doamnele si domnisoarele cu picioare frumoase.

  Tu ai fi capabila sa porti astfel de confectii?

© 2013 Copyright. Artifex Progressio