* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • ArtifexLohn

  Moda in perioada Georgiana

  ArtifexLohn

  Perioada Georgiana s-a desfasurat intre anii 1714 si 1830 si spre sfasitul secolului XVIII a devind cunoscuta sub numele de Moda Regentei. La fel ca in moda Victoriana si Rococo si moda Georgiana este caracterizata de ce purtau cei de la curtea regala si nobilimea in acea perioada din timp. Se aseamana destul de mult cu moda Rococo, dar diminuand exagerarile, moda Georgiana pastrand peruciile exagerat de mari si materialele pretioase pentru confectii textile.

  ArtifexLohn

  Inspiratiatiile pentru mode nobilimii la inceputul perioadei Georgiane erau Maria Antoinette a Frantei si Georgiana, Ducesa de Devonshire. Putem spuna ce Ducesa Georgiana era un trendsetter al acestei ere din moda, purtand peruci inalte si foarte pudrate, materiale extravagante si pantofi cu toc inalt. Cele mai folosite materiale pentru confectiile textile erau dantela, penele si brocardurile de matase.

  ArtifexLohn

  Dupa terminarea Revolutiei Franceze care a avut loc la sfarsitul secolului XVIII, oamenii nu mai doreau sa fie asociati cu aristocatii, asa ca au diminuat toate volanasele exagerate si confectiile de imbracaminte luxurioase. Doamnele purtau rochii mult mai simple, inalte pana la brau si cu fuste lungi, in timp ce barbatii intrau in moda „Dandy”, care era caracterizata de haine bine croite, cu camasi imprecabil de albe si esarfe.

  ArtifexLohn

© 2013 Copyright. Artifex Progressio