* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • victorian_mens_fashion_02

  Moda Victoriana barbateasca (1840 – 1870)

  Confectiile textile barbatesti in stil victorian erau total diferite de stilul rococo, costumul barbatesc este mult mai functional, treptat se renunta la cravata, iar barbatii doreau sa nu mai fie stanjeniti de confectiile de imbracaminte. Sacoul cat mai simplu devine un „accesoriu” indispensabil in garderoba barbateasca. Jiletca sau vesta adopta culori mult mai sobre, sacoul nu mai era in aceeasi culoare cu pantalonul, incepe sa sa puna accentul pe palariile mult mai joase care se purtau in paralel cu jobenul. Barbatul din inala clasa purta confectii de imbracaminte elegante, palton pana la genunchi, pantofi cu toc jos  si nelipsitul baston subtire.

   

   

   

   

  In aceasta perioada se dezvolta doua ramuri ale industriei textile, cea a broderiei si cea a „hainelor gata de purtat” . Paltoanele si pardesiiele erau fabricate la Berlin si au incept sa fie exportate catre Suedia, Danemarca, Turcia si Romania. Toata lumea purta cu mandrie „hainele de-a gata” fara sa mai fie nevoie sa apeleze la croitori ori de cate ori doreau sa isi reinoiasca confectiile de imbracaminte.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio