* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • ArtfexLohn

  Moda la curtea regelui Ferdinand

  Rege al Romaniei, principe al Romaniei si principe de Hohenzollern-Sigmaringen, Ferdinand I a fost la conducerea tarii Romanesti din 10 octombrie 1914 pana in 1927, cand acesta a decedat. Dupa o idila cu poeta Elena Vacarescu, regele se casatoreste cu Printesa Maria de Edinburgh si au avut impreuna 6 copii, 3 baieti si 3 fete. Cel mai mare dintre baieti, urmand sa devina regale Carol al II lea, al Romaniei.

  Arta confectiilor textile a variat de la un secol la altul de la o dinastie la alta. Regina Maria a urmarit sa isi construiasca propriul stil, reprezentat prin eleganta, rafinament si bun gust. Confectiile de imbracaminte pe care Regina le adopta erau de cele mai multe ori inspirate din confectiile de dama ale marilor actrite pariziene. Regina Maria dorea si reusea sa impresioneze si sa atraga o serie de priviri si laude din partea persoanelor de la Curtea Regala.

  Datorita confectiilor textile pe care le adopta iesea mereu in evidenta in fata celorlalte regine si printese. Pentru realizarea toaleltelor, Regina apela la renumiti designeri precum Jean Patou, Paul Poiret, Redfern, Cheruite si nu in ultimul rand Gabrielle Chanel. Maria era o patrioata si purta mereu cu mandrie portul traditional romanesc. In calatoriile pe care le facea in tara, alaturi de regele Ferdinand, purta costume populare specifice zonelor si le accesoriza cu grandioasele sale bijuterii regale.

  Vestimentatia regelui Ferdinand I si a principilor era mult mai simplificata deoarece dupa razboi, moda barbateasca nu mai era asa de complexa.  Curtea Regala a acordat intotdeauna o importanta deosebita confectiilor de imbracaminte.  Regina Maria si Regele Ferdinand erau tot timpul la curent cu tendintele in moda iar vestimentatia familiei regale era in concordanta cu cea din vestul Europei.

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio