* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • Daisy-Duke-Hot-Pants

  Moda anilor 70

  Credeati ca moda anilor 70 a inseamnat doar pantaloni evazati, topuri din lycra si outfituri disco?

  seventies-clothing-for-women

  Moda in anii 1970 a reprezentat mai mult decat piesele vestimentare iconice care au consacrat-o: de la experimentarea diferitelor lungimi de fusta pana la hainele de inspiratie masculina. Moda creata de marii designeri ai acelei perioade s-a unit cu stilul boem iar rezultatul a fost unul destul de spectaculos.

  Nici criticile legate de moda anilor 70 nu au lipsit, multe persoane numind-o una dintre cele mai bizare perioade din istoria modei.  Au existata insa multi care au apreciat si au laudat stilul anilor 70, in special pentru siluetele sincere si directe pe care le-a creat. Designerilor din aceasta perioada  nu le-a fost teama sa experimenteze cu noi concept, oferind astfel unele dintre cele mai populare trenduri  (spre exemplu, rochia parte- peste-parte). Dupa cum se stie deja, moda are tendinta de a fiu ciclica, asa ca multe trenduri ale anilor 1970 au revenit de atunci si inca revin.

  Dar mai exact, ce purtau femeile in anii 70?

  DVF_originalad

  La inceputul deceniului nu au fost vizibile schimbari majore. Moda hippie aparuta la sfaritul anilor 60 a continuat si in urmatorii ani – au ramas in voga jeansii taiati, tricourile franjurate si iile. Lungimile fustelor s-au diversificat: fusta mini a ramas extrem de populara, fustele de lungime medie, pana la jumatatea gambei, au primit denumirea de fuste midi, iar un nou tip de fuste – fustele lungi, pana la glezna – au devenit la moda, acestea fiind numite fuste maxi.

  Daisy-Duke-Hot-Pants

  Un alt trend ce a devenit extrem de popular in anii 70 au fost pantalonii scurti si stramti (numiti hot pants).  Pantalonii evazati (numiti loon pants) – mulati pana la genunchi si apoi foarte largi in partea de jos – erau si ei foarte la moda. Asa cum mentionam mai sus, tot in anii 70 Diane von Fürstenberg a lansat versiunea ei de rochie parte-peste-parte. Aceast model de rochie a devenit unul dintre cele mai populare designuri din toate timpurile.  Tot in acea perioada, tinerele au adoptat topurile scurte ce lasau abdomenul descoperit (crop top).

  2c89524b963407ebfc03fde1fc733c9f

  Starurile rock ale anilor 70 au influentat si ele modul in care tinerele se imbracau. Hainele au devenit mult mai extravagante, decorate de obicei cu pietre si paiete stralucitoare si confectionate din materiale pretentioase ca satinul sau catifeua. Moda anilor 70 si-a luat inspiratia si din trecut, din moda anilor 1930 si 1940. Salopetele au fost si ele un trend important in aceasta perioada, trend adoptat in aceeasi masura de femie si de barbati.

  1970s_spandex_disco_jumpsuits

  Alte trenduri populara si caracteristice modei anilor 70 au fost bustierele, fustele cu crapaturi adanci si rochiile ce aveau partea de sus confectionata sub forma unei camasi.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio