* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • 24477516hippie-belle-jpg

  Moda anilor 60

  Dupa multi ani de stil conservator, moda a evoluat in anii 60 – a devenit radicala si liberala, adoptand influente din toata lumea. Sa facem o mica calataorie prin moda anilor 60.

  sixties-fashion-for-women

  Cand ne gandim la acea perioada, primele imagini ce ne trec prin minte sunt cele ale miscarii hippie: tinute boeme, neglijente si puternic individualizate. Ceea ce multi dintre noi nu stiu insa este ca moda in anii 60 inseamna mult mai mult decat stilul caracteristic miscarii hippie. Anii 60 au reprezentat un amalgam de trenduri in materie de moda.

  Dupa anii 50 – caracterizati printr-un stil extreme de feminin si fashion-forward,  anii 60 au fost reprezentati de o descoperire a stilului personal. A fost o era a revolutiei, a generatiei care s-a eliberat de reguli si traditii si a luptat pentru dreptul la libera exprimare. Acest drept de a-si urma propria chemere l-au exploatat in diferite directii, inclusiv in ceea ce priveste hainele pe care le purtau.

  Audrey (Breakfast at Tiffany's)_14

  La inceputul anilor 60, influentele deceniului trecut inca se resimteau puternic: femeile alegeau sa poarte haine elegante, de multe ori imitand stil facut de celebru de Jacqueline Kennedy. Costumele cu sacouri  drepte, pantaloni Peter Pan si nasturi in culori contrastante erau foarte populare, la fel ca rochiile simple cu fuste lejere si palariile pillbox. Odata cu lansarea filmului Breakfast in Tiffany’s in 1961, „a luat nastere” si una dintre cele mai iconice piese vestimentare ale tuturor timpurilor the LBD – Little Black Dress (micuta rochie neagra) – purtata in film de frumoasa actrita Audrey Hepburn. Multe doamne ce preferaustilul simplu si elegant au imitate acea rochie. Rochiile drepte cu imprimeuri geometrice erau de asemenea in voga.

  Inj 1964, Mary Quant a lansat fusta mini, moment ce a schimbat viata fashionistelor din toata lumea. Rochiile mini erau de obicei in forma de A, fara maneci, in imprimeuri puternice (florale, cu buline mari etc.). Cizmele – in special cizmele go-go albe – erau adesea purtate cu atfel de rochii. „Rochia inger” s-a lanasat tot in acesta perioada – o rochie micro-mini, cu fusta larga si maneci lungi in forma de trompeta, purtata cu dresuri sau colanti.

  white-go-go-boots

  Apoi, spre sfarsitul anilor 60 a aparut stilul hippie si outfiturile androgine, stil ce a rezistat pana la inceputul anilor 70. Femeile purtau jeansi rupti, pantaloni evazati, fuste lungi cu ii, jachete cu franjuri si bandane.

  24477516hippie-belle-jpg

  Fustele mini aparute la inceputul anilor 60 si-au pastrat popularitate in acesta perioada, fiind astazi inca purtate.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio