* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • Ziegfeld Model - Risque - 1920s - by Alfred Cheney Johnston

  Moda anilor ’20 in Romania

  O schimbare radicala in moda a avut loc dupa terminarea Primului Razboi Mondial, stilul barbatesc devenind simplu, mai sobru si serios in timp ce confectiile textile de dama  au devenit mai feminine si  simpliste. Emanciparea femeilor a inceput sa se simta in a doua jumatate a secolului al XIX lea. Fusta lunga nu mai era in tendinte, femeilie au inceput sa poarte confectii de dama care aveau croieli simple, incat acestea puteau fi realizate nu doar de un croitor cu experienta ci chiar de o femeie care stia sa coasa.

  Moda anilor '20

  Rochia in aceasta perioada nu mai reprezenta un accesoriu vestimentar chic si foarte elegant, era asemenea unui tub, stramta in partea de sus a corpului si mai larga in extremitati. Toate femeile erau adeptele acestei rochii indiferent de clasa sociala, diferentierea se facea la materialul, din care rochia era realizata. Rochia dreapta stil tub a ramas caracteristica anilor ’20. Tot in aceasta perioada femeile au inceput sa se machieze. Machiajul acestora era constituit din ruj si pudra de obraz, iar femeile din inalta clasa sociala isi vopseau parul, unghiile si genele.

  Rochia anilor '20

  Intre anii 1924-1925, in confectiile de imbracaminte pentru femei, s-au introdus pantalonii si s-a reinventat fusta clasica, aceasta din urma devenind foarte scurta, punandu-se accentul pe ciorapi si pantofi. A fost anul in care femeile cheltuiau sume importante de bani pentru confectiile de imbracaminte.

  Moda anilor '20

  Cluburile de dans si cinematograful au avut un impact fantastic asupra populatiei incepand cu 1925. Femeile purtau la cluburile de jazz confectii de dama in trend, in special rochii cu spatele gol si foarte scurte, avand-o ca model pe Greta Garbo, prototipul feminin la acea vreme.

  Greta Garbo

© 2013 Copyright. Artifex Progressio