* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • queen-victoria-wedding-dress-winterhalter

  Mireasa, domnisoarele si cavalerul de onoare 1856-1908

   

   

   

  Prima rochie alba de mireasa a fost purtata in 1499 de catre Anna de Britannia, mai tarziu in 1840 regina Victoria a Angliei a purtat la propria nunta o rochie de mireasa alb-argintiu, croita in model “princess”.  Modelul ales de regina Victoria a facut furori la acea vreme, rochia ramanand pana in prezent un simbol, de unde si denumirea de „rochie de mireasa victoriana”.

   

   

   

  Rochia de mireasa din 1856 era de culoare alba, confectionata din matase de cea mai buna calitate, cu volanase, accesorizata cu voal lung din tul. Domnisoarele de onoare purtau confectii de imbracaminte simple, reprezentate de rochii albe elegante, accesorizate cu boboci de trandafiri. Mireasa avea un buchet de flori portocalii de iasomie si coronita, iar domnisoarele de onoare aveau buchete de flori de iasomie albe.

  Cavalerul de onoare era considerat ajutorul mirelui, avea grija de inelele mirilor, avea in grija palariile mirilor si in mod special acesta trebuia sa aibe grija de domnisoarele de onoare.  Cavalerul purta confectii de imbracaminte barbatesti si anume, costum elegant cu vesta si joben inalt. Dupa nunta, cavalerul se asigura ca toate valizele mirelui sunt asezate in trasuri, cumpara bilete de tren si ii urca pe miri in trenul ce avea ca destinatie luna de miere.

   

  Dupa 1900 productia textila a conoscut o adevarata dezvoltare in realizarea confectiilor de dama reprezentate de rochiile de mireasa.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio