* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • COCOCHANEL

  Istoria rochiei negre

  De aproape un secol, rochia neagra este arma secreta din dulapul oricarei femei dar si favorita designerilor pe podiumurile de moda.

  Inainte de anii ’20, se considera ca este indecent sa porti negru daca nu erai in doliu, vaduvele purtand haine negre timp de doi ani.

  In timpul Primului Razboi Mondial, negru se regasea tot mai mult in garderobele femeilor, iar vaduvelor li se permitea doar accesorizarea cu o simpla funda neagra.

  In 1926, Coco Chanel, creeaza “the little black dress”, o rochie neagra dreapta, pana la genunchi din jerseu si le schimba femeilor perceptia despre felul de a se imbraca. La momentul respectiv, Vogue a prezis ca aceasta rochie va deveni uniforma tuturor femeilor, aceasta reusind sa sparga toate tiparele existente pana atunci.

  Coco Chanel

  Pana in acel moment, negrul putea fi purtat doar de femeile care tineau doliu, iar jerseul era folosit doar pentru lenjeria barbateasca. Fiind bazata pe linii simple si elegante, aceasta rochie a devenit in scurt timp preferata tuturor femeilor.

  In 1944, Christian Dior interpreta literele alfabetului din punct de vedere vestimentar, apar rochiile pe linia A, stramta sus si larga jos;linia H, dreapta si linia Y, ampla la nivelul umerilor si stramta jos. Tot in acest an incearca sa si scurteze rochiile cu cativa centimetri deasupra genunchiului.

  Patru decenii mai tarziu, Jean Paul Gaultier si Claude Montana dau nastere look-ului geometric, femeile etaland decolteuri largi, corsete cat mai stranse si fuste mulate,pana la genunchi.

  Jean+Paul+Gaultier+Front+Row+Paris+Fashion+tMkh1UbRYGol

  Incet, dar sigur, s-a renuntat la acest look geometric si incorsetat, pana in anii ’70 cand negrul a fost inlocuit cu nuante intens colorate.

  In anii ’80 este readusa in prim plan rochia neagra, fiind extreme de purtata atat pentru tinutele business, cat si pentru cele de seara, aparand si un nou trend, cel al umerilor lati.

  Simplitatea acestei rochii se pastreaza si in anii ’90 doar ca incep sa se faca tot felul de combinatii neasteptate, cum ar fi asortarea rochiei cu bocanci.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio