* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • 1024px-Chanel_logo_interlocking_cs.svg

  Istoria casei de moda Chanel

  Casa de moda Chanel sau altfel spus mostenirea lasata de Coco Chanel este un imperiu care valoreaza cateva miliarde de dolari, fiind unul dintre cele mai cunoscute si puternice branduri din intreaga lume.

  Aceasta casa a reusit sa treaca victorioasa prin doua razboaie mondiale, prin crize si recesiuni si prin competitia cu replicile de duzina din fabricile asiatice.

  1024px-Chanel_logo_interlocking_cs.svg

  Desi la primele aparitii, creatiile Chanel au socat prin daramarea barierelor, acum acestea sunt un etalon in materie de eleganta.

  Mica rochie neagra exista si inainte de Coco, insa aceasta a transformat-o in tinuta perfecta pentru orice petrecere, pe care orice femeie o are sa si-o doreste in garderoba sa.

  Primul magazin Chanel a fost deschis de catre Coco in 1909, la parterul apartamentului unui prieten. Aceasta si-a extins afacerea cu ajutorul lui Boy Capel, un om de afaceri britanic care i-a sesizat potentialul imens pe care il avea. Intr-un timp relativ scurt Coco a reusit sa capete statutul de emblema a modei feminine.

  Povestea acestui brand a inceput cu crearea si vanzarea doar de accesorii, palarii si “o singura rochie, dar o rochie de bun gust”, cum afirma Coco.

  In 1920, aceasta a creat celebra rochie neagra care a fost si este in continuare adorata de toate femeile, devenind la un moment dat “uniforma”pentru milioane de femei. Un an mai tarziu celebra creatoare lansa Chanel No.5 care a fost si a ramas cel mai vandut parfum din istorie.chanel

  Dupa incheierea razboiului, din cauza legaturii amoroase cu un ofiter german, Coco a fost acuzata ca a colaborat cu nazistii si a fost arestata pentru o scurta perioada de timp.

  Dupa ce a fost eliberata la interventia premierului britanic Winston Chiurchill, Coco s-a mutat in Elvetia unde a inceput sa creeze parfumuri. Acest lucru l-a nemultumit pe Pierre Wertheimer cu care Coco a ajuns la o intelegere platindu-i 2% din vanzarile produselor marca Chanel, aceasta renuntand la orice pretentii asupra numelui sau, astfel controlul asupra hainelor si accesoriilor fiind capatat de familia sa.

  In 1955 Coco introducea pe piata celebra geanta de piele cusuta in romburi, cu lant metalic.

  6820535-chanel

© 2013 Copyright. Artifex Progressio