* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • haine-femei-roma

  Imbracamintea romanilor

  haine-femei-roma

  In Roma Antica, nu se punea accent pe stilul vestimentar. Confectiile de imbracaminte ale romanilor erau caracterizate de simplitate. Imbracamintea acestora era reprezentata de toga, care era de fapt o bucata de stofa sau cel mai adesea de lana groasa, alba fara croiala in forma de elipsa lunga pana in pamant, ajungand si la o lungime de 6 m. Mai tarziu, in epoca imperiala, toga a suferit o usoara transformare. Imparatii purtau toga rosie cu broderii aurite si tivite cu purpura.

  ArtifexLohn

  Femeile romane purtau confectii de dama reprezentate de camasi de in, foarte lungi iar in partea superioara a corpului o bucata de panza aplicata direct pe piele ce tinea locul sutienului. Peste camasa purtau o  tunica numita stola, stransa de un cordon la mijloc si pe deasupra un fel de sal numit palla. Cu ajutorul acestui sal, femeile isi acopereau capul si corpul. In epoca imperiala confectiile de imbracaminte ale femeilor erau mult mai diversificate decat ale barbatilor romani.

  Si in aceasta epoca, diferentierea rangului in societatea de facea in functie de vesmintele adoptate.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio