* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • ArtifexLohn

  Imbracamintea romanilor in armata

  ArtifexLohn

  In armata romana nu se punea foarte mare accent pe confectiile de imbracaminte cat se punea pentru  armura si echipamentul roman. Confectiile textile purtate de armata romana erau reprezentate de tunicile clasice, asemanatoare cu cele ale civililor, stranse in talie cu o centura care ajungea pana la genunchi. Tunicile militate aveau o lungime de 1.55 m, o largime de 1.4 m, cantareau 1.6 kg si erau confectionate din in sau lana cu maneci lungi sau scurte.

  ArtifexLohn

  „Clavi „ erau benzi decorative din material textil  late de 1 sau 4 cm care se puneau in jurul taliei. Clavus erau impartite in latus clavus, pentru senatori si angustus clavus, pentru ordinul ecvestru.

  Pantalonii lungi sau scurti erau cunoscuti sub denumirea de „braccae”. „Balteus” era simbolul mandriei unui soldat, cu sau fara uniforma si erau mijloc de distribuire a greutatii de pe armura purtatorului.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio