* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • omagiu_lui_christian_lacroix_pentru_elsa_schiaparelli,_intr-o_colectie_haute_couture

  Haute couture

  Hainele au fost si sunt o necesitate.  Articolele vestimentare in trecut nu aveau forme bine definite si nu erau finisate. Nu contau materialele din care erau confectionate, culorile sau designul. O data cu trecerea timpului insa, a inceput sa prinda contur industria modei.

  ftin2-fben

  Fashion

  Parisul este locul unde a luat nastere moda. Totul a inceput atunci cand domnitele din inalta societate isi faceau rochii la comanda. Casele de moda aveau o multime de croitori ce lucrau pentru oamenii instariti. Pe timpul lui Napoleon Bonaparte s-a dezvoltat latura modei haute couture deoarece din dorinta de a tine croitoresele cat mai ocupate, curtezanele nu aveau voie sa poarte aceeasi rochie de doua ori.

  Haute_Couture_by_Callista1981

  Haute couture

  Piesele vestimentare au inceput sa diferentieze oamenii normali de oamenii cu posibilitati financiare. Cei din elita exclusivista isi faceau toate vesmintele pe comanda, in timp ce oamenii de rand foloseau ce aveau la indemana.

  Rochiile haute couture sunt somptuoase din materiale naturale, extrem de scumpe. Aplicatiile si broderiile sunt realizate manual. La o piesa vestimentara haute couture lucreaza zeci de oameni. Timpul dedicat este de cateva sute de ore, tocmai de aceea si preturile sunt pe masura.

  17

  Haute couture

  Marile case de moda creeaza adevarate opere de arta.

  Dior+Runway+Paris+Fashion+Week+Haute+Couture+on17vxVknVxl

  Haute couture

  Principalele case de moda ce au si prezentari haute couture sunt: Versace, Christian Dior, Valentino, Chanel, Elie Saab si Zuhair Murad.

  Acestia respecta anumite reguli stricte pentru a detine o astfel de titulatura. Creeaza piese unice, originale pentru clienti privati si au un atelier special in Paris cu minim 20 de angajati.

  Evenimentul exclusivist unde au loc prezentarile haute couture are loc la Paris de doua ori pe an . Clientela este foarte restransa, aproximativ 2500 de clienti in intreaga lume.

  haute_couture_by_quicllampi-d34daeq

  Haute couture

  Moda haute couture este spectaculoasa!

© 2013 Copyright. Artifex Progressio