* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • White-Lace-Rompers

  Evolutia salopetei de dama

  Salopeta a aparut initial in moda strazii in jurul anului 1972. Initial, aceasta era purtata intr-un alt context fata de cel de astazi, aceasta fiind o piesa care proteja pantalonii pe timpul programului de lucru, fiind purtata predominant de barbati.

  Prima tara in care femeile au purtat pentru prima oara salopeta este Marea Britanie. Din acel moment aceasta piesa vestimentara a schimbat istoria, aceasta fiind rezultatul emanciparii femeii in campul muncii. Si in cazul femeilor, salopeta era purtata tot peste imbracamintea obisnuita pentru a o proteja.

  salopeta romper

  Vara salopeta era purtata in locul pantalonilor  pentru a nu suferi muncitorii de cald. Cu timpul, folosirea acesteia s-a extins, devenind o piesa de imbracaminte folosita in tot mai multe si mai diverse domenii, de la constructii, transporturi, ferme, fabrici, etc.

  In timpul Primului Razboi Mondial, femeile care lucrau in fabrici purtau salopete pentru a se proteja de praf si de alte substante daunatoare din mediul industrial.

  Odata cu trecerea timpului, salopeta a devenit nu doar o piesa vestimentara purtata si in afara locului de munca, ci si o piesa foarte chic, fiind considerata mult mai comoda si decat clasicii jeansi.

  Salopeta a reusit sa treaca proba timpului, fiind prezenta si in zilele noastre in creatiile marilor designeri, in diferite modele si forme.

  White-Lace-Rompers

  Un dezavantaj al salopetei il putem considera faptul ca aceasta poate arata usor ridicol pe un corp care nu este bine proportinat. In schimb, purtata pe silueta potrivita, aceasta poate fi extrem de chic, in special salopeta lunga si elegant, care da impresia de picioare extreme de lungi.

  Datorita aerului distins si al comoditatii pe care o ofera, salopeta a devenit in timp o inlocuitoare cu success a rochiilor de seara la diverse evenimente.

  Cu toate acestea, este important ca inainte de a purta o astfel de piesa sa tinem cont atat de silueta cat si de combinatiile cromatice, nu orice salopeta fiind potrivita oricarui tip de silueta.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio