* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • ArtfexLohn

  Evolutia fustelor

  ArtfexLohn

  Fustele sunt confectii de imbracaminte care reprezinta simbolul feminitatii. Aceste confectii de dama au devenit extrem de populare in randul populatiei feminine.

  ArtfexLohn

  Prima fusta dateaza de acum patru mii de ani, i. Hr. si a fost confectionata din paie tesute.  In secolul XVII fustele erau lungi si purtate unele peste altele pentru a crea impresia de volum si solduri proeminente. I n sec. XIX, o data cu aparitia crinolinei fustele au devenit si mai voluminoase spre fericirea doamnelor si domisoarelor. In sec. XX Paul Poiret a simplificat aceste confectii de dama, exagerat de voluminoase si grele si a inventat fusta hobble (care impiedica la mers), numita asa pentru ca era lunga si foarte stramta, permitand purtatoarei sa faca doar pasi foarte mici. Aceasta fusta a evoluat transformandu-se rapid intr-o fusta trotteur sau fusta pentru mers.

  ArtfexLohn

  In 1940 Dior creaza fusta creion de lungime medie care a avut un real succes. Productia textila a urmat exemplul Dior creeand in serii mari fuste de lungime medie. De la fusta midi la fusta mini nu a mai fost decat un pas. Mary Quant a promovat fustele mini in Anglia si designerul Andre Courreges in Franta, reprezentand simbolul de eliberare al femeii. In prezent toate tipurile de fuste sunt in trend si ne putem alege dintr-o gama diversificata tipul de fusta care ne carcterizeaza personalitatea.

  ArtfexLohn

© 2013 Copyright. Artifex Progressio