* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • ArtfexLohn

  Evolutia costumului de baie

  ArtfexLohn

  In secolul al XVII- lea femeile care idrazneau sa se expuna pe plaja si sa faca baie in apele marilor sau oceanelor imbracau confectii texile reprezentate de rochii confectionate din materiale fluide dar in nici un caz transparente. Confectiile de dama erau de culoare inchisa, care sa le acopere o mare parte din corp, la vedere erau doar gambele si bratele. Croiala rochiilor era facuta in asa fel incat la contactul cu apa rochiile se umflau si sa nu devina penibile in momentul in care acestea ieseau din apa. Costumele de baie pentru barbati erau realizate din lana porneau de la baza gatului si acopereau genunchii si coatele. Exista convengerea ca expunerea corpului era o rusine, tocmai de aceea erau amanajate locuri speciale pentru imbaiat si costumele care acopereau cat mai mult din suprafata corupui.

  ArtfexLohn

  Cu trecerea timpului confectiile de imbracaminte folosite pentru baie au evoluat si in secolul al XIX –lea au aparut costumele de baie din doua piese. Acestea erau mai lejere, formate in general din pantaloni scurti si un maiou, bratele si picioarele erau total descoperite. Amintim aici cazul inotatoarei Annette Kellerman care in timpul unei demonstratii a optat pentru un costum de baie cat mai sumar si a fost arestata pentru indecenta sa. Aceste costume de baie au fost in trend pana la jumatatea secolului XX, pana la aparita bikinilor, confectii de dama, create de Louis Reard in anul 1946. De la aceasta inventie pana la trecerea la costumele de baie minuscule nu a mai fost decat un pas.

  ArtfexLohn

  Costumele de baie din doua piese, asemantoare bikinilor se puratu inca din Antichitate, o demonstreaza mozaicurile din sudul Siciliei si sudul Turciei. In prezent costumele de baie sumare sunt purtate in prezent de femeile moderne.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio