* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • Edward Steichen, In High Fashion Joan Clement 1924

  Esarfa, pelerina, umbrela si palaria – 1924

   

  Esarfa, pelerina, umbrela si palaria erau accesoriile nelipsite din garderoba unei domnitie in anul 1924. Toate acestea simbolizau feminitatea, eleganta si stilul domnitelor. Materialul preferat si in trend din care se confectionau esarfele si pelerinele, era dantela. In aceatsa perioada industria textila a confectionat nu doar pelerine si esarfe din dantele ci si elegante rochii de seara sau minunatele rochite de dimineata deux-piece, inspirate dupa modelul lui Premet, “la garconne”. Confectiile de dama erau realizate in culori vii, de la nunate de roz-rosu, galben banan sau citron pana la nuantele de albastru foarte deschis si chiar albarstru „cerneala chinezeasca”.

  Esarfele si pelerinele completau cu succes confectiile de imbracaminte ale domnitelor. Esarfele erau purtate pe talie sau la gat alaturi de pelerina care era legata in fata, fie pe unul din umeri.

  Umbrela si palaria erau de asemenea accesorii chic, cu rol protector, vara pentru a se proteja de razele soarelui, iarna pentru a se proteja de frig si ploaie.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio