* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • tumblr_mjdlxtEva21s7frtuo2_500

  Era Rococo 1730-1789

  Era Rococo s-a caracterizat prin realism exagerat, prin lipsa de moderatie si exgerare in orice domeniu. Arhitectii decorau cladirile din belsug, erotismul era la loc de cinste, in realizarea machiajului se foloseau cantitati exagerate de pudra, coafurile erau foarte mari si grele (de cele mai multe ori chiar luau foc de la lumanari), femeile purtau in cap cosuri cu flori si chiar adevarate corabii. Nu exista o limita in machiaj, se consumau 50 de milioane de kilograme de pudra pe an, machiajul era atat de strident incat la baluri nu se mai recunosteau intre ei. Nu exista limita in industria textila, crinolina ajungea la o latime si o lungime enorma incat mersul era aproape imposibil.

   

   

   

  Stilul Rococo era in trend cu tot ce era iesit din comun. Confectiile textile si coafurile erau impodobite din belsug cu flori si ghirlande de flori, naturale sau artificiale. Prima rochie stil cupola a putut fi admirata la Opera din Paris in 1718 care fost acceptata usor de publicul feminin. Rochiile stil cupola a fost in trend timp de 70 ani; aceste confectii de dama era compuse din 5 cercuri care se micsorau in partea de sus a corpului si erau prinse intre ele cu bumbac sau matase. Fusta de protectie avea de cele mai multe ori o crapatura pentru a se vedea materialul scump care era pe dedesubt. Materialele folosite erau scumpe, precum matasea sau brocardul. In completarea stilului Pantofii de matase cu toc inalt, alaturi de coafurile exagerat de mari, machiajul strident si rochia cupola defineau femeia Rococo.

  Confectiile textile barbatesti suporta aceeasi transformare, sunt brodate si impodobite din belsug, pantalonii devin mai stramti si tocul pantofilor barbatesti devine mai mic.

  Moda Rococo s-a extins in toata Europa incat toata lumea se imbraca cu aceleasi confectii de imbracaminte, pana in 1779 cand coafurile si-au mai pierdut din „inaltime”.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio