* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • elvira-popescu

  Elvire Popesco: Reine du Boulevard

   

  Actrita Elvira Popescu s-a nascut la 10 mai 1894 si a decedat la varsta de 99 ani in Paris.  Viata si cariera Elvirei Popescu este o adevarata istorie. Foarte apreciata in Franta, unde si-a facut debutul si si-a schimbat numele in Elvire Popesco, si mai putin cunoscuta in Romania. Atrasa de creatiile lui Louis Verneuil, romanca actrita a avut un succes uimitor pe scena pariziana in piesa „Ma Cousine de Varsovie” care a facut-o celebra, rolul potrivindui-se ca o manusa, pentru ca Elvira nu stapanea foarte bine limba franceza. Aceasta, era protagonista verisoarei din Varsovia care  nu vorbea limba franceza corect.  Piesa de teatru a avut un succes enorm, actrita, fiind denumita “Notre Dame du Théâtre”, “Monstre Sacré” sau “Reine du Boulevard”.

   

  Elvira Popescu a avut o cariera in teatru de invidiat timp de 65 de ani. In 1959 a jucat alaturi de Alain Delon si Maurice Ronet iar in 1960 alaturi de  Martine Carol si Pierre Mondy.

  Actrita a fost casatorita de trei ori, devenind contesa de Foy, dupa decesul celui de-al treile sot, Maximilien Sebastien Foy.

  De-a lungul vietii primeste premii de onoare dar si cel mai important premiu de cariera  pentru cea mai buna actrita, premiul “Molière”. La decernarea premiului “Molière”actrita a purtat o rochie incrustata cu cristale.

   

  Elvira Popescu nu s-a facut remarcata doar pe plan profesional ci si prin frumusetea si stilul vestimentar adoptat. Oamenii ii spuneau adesea ca  „refuza sa imbatraneasca”. La nunta ficei sale, Elvira Popescu a facut furori. Ziarele scriau ca datorita confectiilor de imbracaminte adopate, semana mai degraba cu o mireasa decat cu o soacra tanara. Elvira Popescu era denumita „porte-bonheur”, datorita confectiilor textile pe care le comanda. Ii placea foarte mult viata modena si era adesea criticata sau laudata, tocmai de aceea era foarte atenta in privinta confectiilor de dama pentru care opta. Avea un salon in care se intretinea cu personaje politice, mari actori sau mondenitati la acea vreme, Jacques Chirac, Andre Roussin, Valery Giscard d’Estaing, Pierre Cardin etc.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio