* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • diane von furstenberg

  Diane Von Furstenberg si rochia petrecuta

  Creatoarea belgiana Diane Von Furstenberg s-a remarcat in lumea modei dupa ce a inventat celebra wrap dress, cunoscuta si sub numele de rochie petrecuta sau “parte peste parte”. Aceasta piesa vestimentara a schimbat istoria modei reusind sa castige chiar si un loc in “Costume Institute of Metropolitan Museum of Art”.

  Piesa iconica a fost creata cand Diane avea doar 26 de ani si dupa cum chiar ea spune, succesul acestei rochii a ajutat-o enorm sa devina ceea ce este astazi.

  Designerul a pus bazele casei de moda Diane Von Furstenberg in anii ’70 cu doar 30.000 de dolari.  In 1974 aceasta si-a facut debutul la New York cu o rochie de matase “parte peste parte” pe care a creat-o pentru prima oara in Italia in fabrica manufacturierului Angelo Ferreti, unde era ucenic.

  diane von furstenberg

  Dupa succesul urias pe care l-a avut datorita acestei creatii, Diane a fost comparata cu Coco Chanel, privind potentialul urias de marketing pe care il are brandul ei.

  In doar cinci ani, compania Dianei a inregistrat un profit din vanzari de peste 150 de milioane de dolari, iar in 1997 a fost relansata, avand ca vedeta tot rochia petrecuta. Aceasta si-a castigat popularitatea si in randul noii generatii de femei.

  Sloganul pe care l-a impus Diane Von Furstenberg, “Simte-te ca o femeie, poarta o rochie!” transmite ca aceasta piesa vestimentara a capatat o viata proprie.

  Succesul acestei rochii a venit de la faptul ca se potriveste femeilor de la 20 de ani la 50 de ani si complimenteaza orice silueta.

  Creatoarea foloseste print-uri variate, de la imprimeuri dinamice art-deco, efecte pixelate, pana la imprimeuri exotice, pisici supradimensionale si celebrul logo cu buze.

  Diane_von_Fürstenberg

  Toate aceste rochii au fost introduse de curand intr-o expozitie intitulata “Journey of a Dress”, care a fost expusa in Muzeul de Arta din Los Angeles. Aceasta expozitie a inclus si rochii care au fost imbracate de mama creatoarei de moda, sau chiar de Diane Von Furstenberg si fiicele sale.

  Rochiile designerului au un succes rasunator in intreaga lume, fiind purtate de multe vedete si devenind o piesa indispensabila care nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei femei.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio