* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • Carlson+iD+Dunedin+Fashion+Show+Runway+OLkdx5v77_Kl

  Cum se organizeaza o prezentare de moda? (Partea a 2-a)

  Saptamana trecuta, am descris care sunt principalele caracteristici ale unei prezentari de moda, asa cum este ea perceputa din culise, si nu privita prin ochii spectatorilor. Am considerat esential ca toata lumea sa vada dincolo de aparente, pentru ca in general, prezentarile de moda sunt vazute ca evenimente simpliste, datorita duratei scurte si a tipului de activitate pe care il implica.

  Acum, ca am vazut intregul proces care sta in spatele organizarii unei prezentari de moda, si ne-am convins de faptul ca nu este simplu sa fii implicat intr-un astfel de proiect, e timpul sa vedem care sunt cele patru mari etape ale organizarii. Evident, ele nu sunt singurele, dar sunt elemente esentiale de care trebuie sa se tina cont, astfel incat prezentarea sa fie reusita.

  1. Cel mai important pas este alegerea temei. In functie de aceasta, va trebui sa alegi mai apoi locatia, sa stabilesti cursul evenimentului, tinutele, totul. Daca exista deja un indiciu, un element care trebuie sa se regaseasca neaparat in prezentarea de moda, in general, se construieste in jurul acestuia. Totul depinde de imaginatia si creativitatea organizatorilor, caci moda este un subiect extrem de vast, care poate fi interpretat in cele mai diverse moduri cu putinta. In procesul de alegere a tematicii, trebuie avut in vedere si faptul ca evenimentul trebuie sa transmita exact mesajele pe care tu vrei sa le transmita si sa evidentieze concret ceea ce doresti sa evidentiezi. Scopul este ca, in final, spectatorii sa ramana cu imaginile pe care tu le-ai creat si ai dorit sa le popularizezi.

  01

  2.  In ordinea prioritatilor, pe locul al doilea se situeaza alegerea tinutelor pentru prezentarea de moda. In aceasta etapa, lucrurile devin o idee mai complicate, pentru ca alegerea tematicii este practic, un element care ingusteaza perspectivele. Tinutele trebuie alese eficient si trebuie sa fie fara cusur. O singura piesa vestimentara nu este suficienta, pentru ca trebuie create tinute complete. Astfel, in functie de furnizori si parteneri, urmeaza o perioada plina de plimbari dintr-un loc in altul, de asortari mentale, de o juxtapunere perfecta a pieselor din colectii diferite, care sa apara, totusi, ca fiind unitare din toate punctele de vedere.

  backstage1

  3. Ulterior alegerii tinutei, se impune ca fiecare manechin sa imbrace tinutele alese si sa fie fotografiata. Fiecare tinuta trebuie atent analizata, si i se realizeaza o fisa cu observatii amanuntite despre marimi, magazinul de provenienta, descriere generala). In unele cazuri, este nevoie de o serie de ajustari, care vizeaza fie una dintre piesele vestimentare asortate, fie un schimb de accesoriu, fie modificari consistente sau nu in privinta coafurii sau a machiajului. Cand toate aceste lucruri sunt clar determinate, trebuie stabilita ordinea intrarii pe scena, in cadrul prezentarii.

  shutterstock_95015599

   

  Credeti ca este simplu? Nici ca va puteti insela mai mult. Exista un numar mare de manechine, o echipa intreaga de stilisti, un munte de accesorii si haine, si totul trebuie pregatit in prealabil. In plus, este necesara minimum o repetitie, pentru ca modelele trebuie sa isi sincronizeze pasii cu ritmul coloanei sonore, sa stie pana unde sa defileze, de cate ori si in ce locuri sa se opreasca si cat timp sa se lase fotografiate.

  4. Nu in ultimul rand, trebuie stiut ca pregatirile organizatorice nu se sfarsesc odata cu spectacolul. La final, toate articolele vestimentare si accesoriile trebuie verificate sa nu fie deteriorate si returnate exact asa cum au fost primite.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio