* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • 550592_10151226846956789_535454793_n

  Cum se organizeaza o prezentare de moda? (Partea 1)

  Fiecare dintre noi a urmarit cel putin o data o prezentare de moda. Din perspectiva spectatorului asezat comod in fata televizorului sau pe un scaun din sala, evenimentul in sine nu pare a fi deloc complex. Practic, ce poate fi atat de complicat in organizarea unui eveniment care presupune defilarea pe scena si etalarea unor articole vestimentare?… Iti spunem noi: in spatele simplitatii aparente a acestui tip de activitate, sta un intreg sistem organizational care trebuie sa functioneze perfect, astfel incat evenimentul sa surprinda placut si sa nu dezamageasca publicul.

  Backstage-Oscar-De-La-Renta-Fall-Winter-2008-Fashion-Show

  Chiar daca este vorba despre o prezentare de moda intr-o locatie restransa sau una de amploare, exista cateva elemente minimale de care trebuie sa tii cont pentru a asigura un oarecare grad de reusita: ai nevoie de o locatie bine aleasa, de o agentie de modelling, de minimum un fotograf, de responsabili cu lumini, muzica si sunet, de o adevarata echipa de make-up artisti si hair-stylisti, de o echipa care sa se ocupe de PR… In plus, asigurarea pazei, stilistii-asistenti si sursele care ofera vestimentatia propriu-zisa nu pot fi sub nicio forma neglijate sau uitate! Trebuie sa existe o secventa logica bine pusa la punct, la fel cum e necesar ca anumite etape sa se dezvolte simultan, pentru eficienta: spre exemplu, dezvoltarea conceptului de board trebuie facuta in paralel cu discutia referitoare la buget, iar gasirea locatiei se desfasoara in acelasi timp cu castingul propriu-zis.

  Fashion_show_backstage

  Practic, in faza initiala, prezentarile de moda pe care noi le urmarim nu sunt altceva decat un ghem de haos care trebuie coordonat si organizat tinand cont de deadline-uri, resurse si asteptari. E nevoie de mult efort, atat fizic, cat si intelectual, e nevoie de sincronizare perfecta, de gestionarea eficienta a timpului tuturor actorilor implicati in eveniment (atat de pe scena, cat si din culise) . Pe scurt, e nevoie de ore serioase de munca asidua si de un grad ridicat de rezistenta la stres. Ideea de baza a unei prezentari de moda este sa reflecte originalitatea si inventivitatea designerilor si stilistilor, dar si sa puna in evidenta abordarea estetica asupra colectiilor si a confectiilor  textile care apartin brandurilor implicate. In acelasi timp, toate aceste aspecte trebuie evidentiate prin intermediul unui spectacol usor de urmarit, de durata scurta, impecabil din punct de vedere al organizarii, care sa captiveze publicul.

  O desfasurare ideala a unui astfel de eveniment presupune ca manechinele sa isi cunoasca perfect ordinea intrarii pe scena, sa reuseasca sa isi coordoneze pasii cu muzica, sa existe efectul creat de luminile orbitoare ale aparatelor de fotografiat, si totul sa fie pregatit in pralabil in culise, astfel incat sa nu existe niciun moment mort pe scena. Astfel de momente sunt foarte usor sesizabile de ochiul critic al spectatorului care, desi nu are idee ce eforturi se afla in spatele evenimentului, il eticheteaza ca fiind nereusit. La urma urmei, in organizarea unei prezentari de moda, toate greselile trebuie prevazute, anticipate (la fel ca si in cazul oricarui eveniment), chiar daca nu toate pot fi controlate. O greseala sesizabila pentru public implica, automat, lipsa de atentie. Iar acest lucru trebuie evitat categoric.

  168330-best-of-2011-mercedes-benz-fashion-show-mexico-sheer-and-floral-in-tre

  Foarte pe scurt, asta inseamna o prezentare de moda, din perspectiva culiselor. In articolul urmator, vom discuta despre principalele etape care trebuie urmarite in momentul in care se organizeaza un astfel de eveniment. Pana atunci, incercati sa urmariti prezentarile de moda cu alti ochi. Unii din culise.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio