* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • Artifexlohn

  Cum a influentat portul tiganesc moda

  l043a

  Tigancile, le recunoastem dupa confectiile de imbracaminte adoptate, fuste voluminoase inflorate, colorate, parul impletit si batic. Un port traditional original tiganesc poate ajunge pana la 10.000.000 de lei, pretul de vanzare. Portul tiganesc este compus din  “rohta” (fusta) ,  “katrint”  (sort),  “dikhlo” (batic) , “gad” (camasa) ,  “podea” (jupa) , “dikhlo baro” (batic mare pe spate  )si o traista – “tisi”. Culorile materialelor din care sunt realizate confectiile de dama, reprezinta starea de spirtit a tigancilor, astfel,  albastru-verzui inseamna suflet trist, galbenul si portocaliul fericire si rosu-rubiniu inseamna dragoste si noroc.

  enhanced-buzz-18220-1340664460-15

  In prezent regasim infulente din portul tiganesc in colectiile multor creatori de moda din intreaga lume. Fustele lungi, inflorate si colorate reprezinta confectiile de dama cele mai indragite de toate femeile si mai ales de designeri. Nu s-au imprumutat doar influentele tiganesti in confectiile de imbracaminte ci si o parte din bijuteriile acestora, de la cerceii lungi de tip candelabru pana la cozile impletite cu fir rosu de matase si banuti.

  artifexlohn

© 2013 Copyright. Artifex Progressio