* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • 11929292745_1a9d3328a0_z

  Confectiile textile in superstitii, legende si traditii (Partea 2)

  Continuam prima parte a articolului dedicat celor mai stranii superstitii din intreaga lume despre confectiile textile, si iti prezentam alte cateva curiozitati care te vor face sa zambesti si sa iti mai pui niste intrebari despre om, obiceiuri si societati.

  Atunci cand imbracam hainele pe dos, le schimbam rapid pentru ca traditia romanilor spune ca hainele purtate pe dos aduc vreme rea. O alta superstitie spune ca a imbraca hainele pe dos este un semn bun, norocos, astfel ca daca le schimbi, iti vei schimba si norocul. Se spune ca in Anglia, William de Normandia a imbracat pe dos o camasa chiar inainte de batalia de la Hastings, iar in momentul in care companionii sai ia-u spus ca acesta poate fi un semn rau, William i-a contrazis, sustinand ca din contra, semnul prevesteste faptul ca foarte curand, acesta isi va schimba rangul din duce in rege.

  Daca te inchei gresit la un nasture, sau daca, atunci cand te imbraci, pui mana in maneca gresita, vei avea parte de ghinion. Totodata, traditia spune ca nu este indicat sa iti imbraci prima data mana stanga sau piciorul stang. In Antichitate, partea stanga a corpului era considerata norocoasa. Dar, atunci cand treceai pragul unei locuinte, trebuia sa faci acest lucru cu piciorul drept. In casele bogate, existau slujitori care trebuiau sa indrume musafirii sa faca acest lucru. Incepand cu Evul Mediu, insa, partea stanga a devenit asociata cu ghinionul.

  O traditie engleza spune ca fetele care doreau sa aiba o casnicie fericita nu purtau lenjerie pe sub rochia de mireasa.

  wedding_2100346b

  Din categoria superstitiilor despre nunta, se spune ca o mireasa nu are voie sub nicio forma sa isi confectioneze sau sa isi coase propria rochie de nunta, pentru ca numarul de cusaturi echivaleaza cu numarul de lacrimi pe care le va varsa in timpul casniciei.

  Un obieci din Danemarca spune ca, la o nunta, cei doi miri trebuie sa isi schimbe hainele intre ei, pentru a impiedica diavolul sa ii ispiteasca sub orice forma.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio