* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • PARIS - COCO CHANEL

  Coco Chanel – detalii picante din viata distinsei creatoare de moda

  Coco Chanel este una dintre cele mai cunoscute femei din istorie, care a ramas populara prin creatiile originale dedicate femeilor emancipate. Desi o biografie generala este accesibila oricarei persoane dornice sa afle detalii despre una dintre cele mai reprezentative figuri ale istoriei, picanteriile si dramele vietii sale romantice nu sunt intotdeauna la fel de simplu de aflat.

  In urma cu aproximativ doi ani, Lisa Chaney a publicat o carte cu titlul “Coco Chanel: an intimate life”, in care ofera detalii mai putin cunoscute despre viata designerului. Se pare ca celebra creatoare de moda a manifestat intotdeauna o atitudine deschisa fata de bisexualitate. De asemenea, ea a avut o aventura cu Salvador Dali, casatorit in acea perioada, dar si o relatie amoroasa cu un spion nazist.

  tumblr_mv8jellyDu1qa91cwo1_500

  Viata tumultuoasa a distinsei Coco Chanel nu a facut decat sa confirme faptul ca stilul de viata rebel, nonconformist si intotdeauna concentrat pe progres a facut posibila evolutia modei in forma in care noi o cunoastem astazi.

  Faptele relatate in carte sunt bazate pe diverse scrisori de dragoste ce nu fusesera descoperite anterior, precum si pe diverse inregistrari. Pe langa orientarile sexuale mai putin obisnuite, creatoarea “little black dress” obisnuia sa consume si droguri, in special opiu. Noutatea acestei carti vine pe fondul faptului ca pune in evidenta partea mai putin cunoscuta a biografiei lui Chanel, dezvaluind motoarele pishologice care au determinat creativitatea artistei sa se manifeste in felul in care stim si noi, astazi.

  coco-chanel-uzalezniona-od-23729_l

  Coco Chanel se numara printre creatorii de moda care au revolutionat si au marcat in cel mai pronuntat mod cu putinta evolutia modei secolului XX. Dupa moartea mamei, Chanel a fost abandonata de catre tatal ei, petrecandusi mai bine de sase ani din viata de adolescenta intr-un orfelinat. Cand a implinit varsta de 18 ani si a fost obligata de circumstante sa plece, s-a vazut pusa in situatia de a-si croi un drum si un viitor. Astfel, se angajeaza intr-un cabaret ca si cantareata, iar acesta este si locul in care isi dobandeste porecla “Coco”, numele ei real fiind Gabrielle. Ulterior, reuseste sa obtina un post de croitoreasa, moment ce marcheaza, practic, debutul carierei sale fenomenale.

  original

  Coco Chanel a ramas in constiinta universala ca fiind una dintre cele mai reprezentative figuri feminine, remarcandu-se printr-un stil rafinat si o eleganta aparte. In pofida vietii sale tumultuoase si a numeroaselor secrete “intunecate”, imaginea sa va dainui in mintile tuturor pentru inca mult timp de acum incolo, iar recunoasterea tuturor fata de contributia pe care a avut-o in revolutionarea si evolutia modei va ramane neschimbata.

   

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio