* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • textile_top_banner

  Despre industria textila

  De-a lungul timpului, industria textila a crescut exponential, pe masura ce designerii vestimentari au proiectat din ce in ce mai multe stiluri vestimentare solicitate de catre public. Astfel, a aparut o necesitate crescuta pentru textile in diverse forme. Daca putem afirma un singur lucru cert despre industria textila, acesta este ca piata textilelor este una dintre acele piete care nu va muri niciodata. Atata vreme cat articolele vestimentare sunt create, iar noi suntem preocupati de stilul personal, industria textila va continua sa existe.

  Parcursul istoric si anii recenti au fost benefici pentru aceasta piata, cel putin din punct de vedere al avansului tehnlologic – crescand cererea, si facilitarea productiei a fost necesara. In vreme ce cu decenii in urma oamenii teseau la razboiul de cusut, iar crearea unui articol vestimentar implica o munca titanica, astazi procesul de productie s-a automatizat – evident, treptat. In cazul industriei textile, automatizarea a functionat si s-a dovedit a fi foarte utila, cu atat mai mult cu cat trebuie sa tinem cont de faptul ca inca este nevoie de capital uman, insa procesul ca un intreg este unul mult mai rapid. Iar succesul automatizarii se datoreaza faptului ca timpul necesar prelucrarii unui anumit material este unul consistent, chiar si cu ajutorul noilor masinarii.

  Looms-Oh-My-1

  Principala masinarie in industria textila ramane razboiul mecanic, care este motorul fiecarei fabrici care creeaza produse textile. Asemanatoare cu razboaiele de tesut ale trecutului, razboaiele de testut mecanice sunt mult mai eficiente si mai rapide, estimandu-se ca acestea au facilitat procesul de productie de 100 de ori – raportat la timpul alocat productiei.

  Singura problema pe care masinariile din industria textila o au este aceea ca anumite materiale sunt foarte dificil de creat, in special datorita faptului ca sunt foarte colorate. In acest caz, capitalul uman este indispensabil, intrucat trebuie sa existe certitudinea ca lucrurile se desfasoara in directia potrivita. Presiunea timpului exercitata de cererea mare da nastere companiilor din industria textila care vor rula 24 de ore pe zi pentru a putea face fata solicitarilor.

  Textile-algérie
  Masinile destinate vopsitului sunt, si ele, un aspect important si care trebuie luat in considerare. Multe dintre materialele create au nevoie de o ingrijire speciala, pentru ca necesita vopsirea in numeroase culori, astfel ca procesul este oarecum ingreunat. Multe dintre materialele textile necesita vopsirea multipla pentru a arata impecabil.

  Unele dintre cele mai rafinate articole vestimentare sunt realizate din textile produse in masa in cadrul fabricilor automatizate. Dincolo de avansul tehnologic, inca exista textile care nu pot fi create de catre masinarii, motiv pentru care fabricile din industrie vor continua sa lucreze cu oameni specializati, astfel incat sa poata sa creeze exact acele tipuri de materiale pe care clientii le solicita.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio