* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • dior

  Casa de moda Dior de la inceputuri, pana in prezent

  Povestea acestei case de moda incepe in anul 1947, cand Dior a revolutionat moda prin curentul “new look”, acesta stabilind cu fiecare noua colectie, tendintele in moda, casa remarcandu-se prin colectii extravagante prêt-a-porter si haute couture. Sapte ani mai tarziu, designerul se intorcea impotriva propriilor creatii, propunand un nou stil, denumit “flat look”, care avea linii drepte, usor masculine.

  “Monarhul haute couture”, cum era numit Dior, era extreme de apreciat si orice propunere de-a lui era considerate de catre femei ca fiind o tendinta obligatorie. Acest lucru a dus la evolutia continua a brandului Dior, ajungand ca in 1953, acest brand sa valoreze peste 17 milioane de dolari, care era o suma enorma pentru acele vremuri.

  Nascut in Franta, Christian Dior a fost o fire artistic inca de mic si si-a dorit atat de mult sa lucreze in domeniul modei incat la doar 15 ani a inceput sa isi vanda schitele, iar cativa ani mai tarziu déjà punea bazele primei sale galerii de arta.

  Trei ani mai tarziu, dupa ce galeria sa a fost inchisa din cauza unor probleme financiare, a inceput sa lucreze pentru designerul Robert Piguet, iar in 1942 a lucrat cu Pierre Balmain si crea rochii pentru sotiile nazistilor.

  Pe 16 decembrie 1946, Christian Dior pune bazele propriei sale case de moda, in Paris, cu ajutorul unui magnat al bumbacului.

  dior

  Noile siluete create de Dior erau asemanate cu florile, avand talia si bustul puse in evidenta, in contrast cu fustele evazate care subliniau soldurile, obtinand astfel o silueta de tip clepsidra. Un alt lucru pe care l-a revolutionat Dior a fost lungimea fustei, designerul propunand fuste care depaseau nivelul genunchiului.

  In acelasi an, 1947, Dior lanseaza unul dintre cele mai celebre parfumuri ale tuturor timpurilor, Miss Dior, un parfum cu arome florale, pe care l-a creat in cinstea surorii sale.

  Desi a avut un succes rasunator cu toate creatiile sale, au existat multe femei care s-au pronuntat vehement impotriva fustelor mai lungi, aparandu-si dreptul de a purta fuste pana la genunchi. Noul stil a fost acceptat doar datorita interventiilor repetate ale editorilor de moda care au promovat continuu creatiile lui Dior.

  Pana si piata Americana a acceptat inovatiile vestimentare ale designerului, acesta primind Oscarul pentru haute couture, datorita aportului adus de acesta pentru revitalizarea modei.

  miss-dior-perfume-miss-dior-blooming-bouquet-3-600-11867

  Christian Dior s-a stins din viata in 1957 in urma unui infarct, la doar 52 de ani. Chiar si dupa moartea sa, numele acestuia a ramas sinonimul creativitatii si elegantei supreme, contributia sa in lumea modei asigurandu-i designerului un loc privilegiat in panteonul marilor creatori de moda ai secolului XX.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio