* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • lupescu

  „ADIEU, AMOUR DE MA VIE!“

  Dupa 24 de ani, timp in care a trait o frumoasa poveste de dragoste cu regele Carol, Elena Lupescu are parte de o nunta ca in povesti, alaturi de iubirea care i-a marcat viata. In ianuarie 1926, regele Carol, renunta la tron si fuge impreuna cu Elena Lupescu in Europa. Au trait o vreme in Italia, Anglia, apoi la Paris. Era insotit de Elena pretutindeni, in cazinouri (acesteia ii placeau jocurile de noroc, in special poker-ul) , la cursele de masini si in localurile la moda. In 1930, Carol hotaraste sa se intoarca in Romania, promitand ca s-a despartit de Elena Lupescu si isi va exercita domnia asupra tarii. In tot acest timp amanta  statea ascunsa la Sinaia, insa in scurt timp s-a aflat de relatia ascunsa a celor doi. Carol incepuse sa isi selecteze cercul de prieteni dupa criteriul in care acestia o acceptau sau nu pe iubita sa, Carol  neacceptand ca Elena sa fie criticata in fata lui.

  Aceasta nu era acceptata de lume, din cauza faptului ca era considerata o femeie usoara, devenind amanta regelui Carol si a contribuit  la destramarea casniciei acestuia  de sotia sa, tot, Elena. Si-a facut multi dusmani in politica si in 1940 a abdicat, a urmat exil in Spania, Mexic si Portugalia, toate acestea doar pentru marea sa iubire, Elena Lupescu. Au trait o frumoasa poveste de dragoste interzisa si s-au casatorit in 1949, dupa 24 ani de cand s-au cunoscut, exact cand Elena implinea varsta de 50 ani. Carol a mai trait pana in 1953 si a murit de atac de cord. La inmormantare, Elena sfasiata de durere a rostit “Adieu, amour de ma vie!”

  Elena Lupescu era considerata de multi o femeie frivola, care il domina pe Carol. Regele considera ca povestea de iubire nu este un esec si nici o aventura de ocazie. Numele de Elena Lupescu a lansat barfa, zvonuri dar si un taior care ii poarta numele. Prin urmare Elena Lupescu a facut istorie si in industria textila. Chantal De Quay, era designerul Elenei Lupescu care ii satisfacea toate dorintele in domeniul confectiilor textile. Frumusetea nu reprezenta punctul forte al Elenei, insa modul in care se imbraca o scotea din anonimat si era condiserata a fi o femeie “la moda”. Paul D. Quinlan în cartea sa “Regele playboy” o descrie ca fiind o femeie plinuta, cu forme placute, cu incredere de sine, dominatoare careia ii placea seductia. Confectiile de imbracaminte care le purta erau parca turnate, o avantajau, ii scoteau atuurile in evidenta. Stilui ei vestimentar putea fi incadrat ca fiind un stil extravagant-elegant, insa cel mai bine stia  Chantal De Quay. Confectiile textile pe care Chantal le realiza era intotdeauna pe placul Elenei. Chantal a realizat confectii de dama pentru multe domnite cu sange albastru.


  Intr-o zi, printesa Elena i-a cerut lui Chantal De Quay sa ii realizeze un taior de culoare albatru cu trei nasturi, din cauza faptului ca printesa era mignona, Chantal a cusut doar doi nasturi, printesa a fost nemultumita si a cerut sa-I fie cusuti trei nasturi, asa cum ceruse initial, astfel Chantal a cusut al treilea nasture in lateral lansand un nou trend in domeniul confectiilor textile.

   

© 2013 Copyright. Artifex Progressio