* tag of your theme, or you will break many plugins, which * generally use this hook to add elements to such * as styles, scripts, and meta tags. */ wp_head(); ?>
 • cafe1

  11 lucruri pe care nu le stiai despre moda din Primul Razboi Mondial

  eleanor_fashion_1918_01Perioada Primului Razboi Mondial a fost una a distrugerilor in masa. Cu toate acestea, de ambele parti ale Primului Razboi Mondial – atat acasa cat si pe front, oamenii acordau o mare importanta hainelor pe care le purtau.

  1. Hainele trebuiau sa fie dezinfectate si curatate foarte des, astfel ca a fost nevoie de negocieri pentru utilizarea masinilor de spalat hoteliere. Insa, cea mai mare problema era uscarea hainelor pe perioada iernii. Astfel, au aparut numeroase uscatorii, dotate cu cablouri si sarme, iar de fiecare data cand o companie se muta, aranjamentele trebuiau refacute complet.

  2. Brandurile Rimmel si, ulterior, Maybelline, care a aparut si s-a dezvoltat in 1915, erau foarte accesibile, produsele lor putand fi achizitionate de catre femeile din orice clasa sociala.

  wartime-fashion

  3. Femeile erau angajate pentru a sorta imbracamintea aruncata colectata de pe campurile de lupta sau de la spitale.

   4. Majoritatea femeilor nu isi epilau picioarele inainte de Primul Razboi Mondial.

   5. Unul dintre cele mai comune subiecte intalnite in scrisori era dorul acut de a fi curat.

  6. Foarte multe femei au inceput sa poarte lenjerie intima. In Batalionul Mortii Rusesc, fetele sarace care se alaturau trupelor erau asigurate cu lenjerie intima de lana, foarte calduroasa, pentru prima data in viata lor. Treptat, lenjeria intima a devenit o cerinta standard pentru uniformele de serviciu ale femeilor.

  7. Pentru foarte multi oameni, razboiul a insemnat consulte stomatologice reale pentru prima data. Foarte multi soldati au experimentat pentru prima data ingrijire stomatologica.

  8. Incaltamintea noua trebuia sa fie deosebit de dureroasa atuncic and era purtata, iar barbatii erau foarte des obligati sa poarte numere care pur si simplu nu li se potriveau.

  9. Kilturile purtate de catre regimentele scotiene reprezentau un element reminiscent al imbracamintei somptuoase, si o mandrie a istoriei bataliilor purtate cu pricepere de catre acestia.

  1406035330630.cached10. Barbatii au inceput sa poarte ceasuri de mana (care, inainte erau purtate numai de catre femei) pentru ca ceasurile de buzunar erau foarte nepractice in trenciuri.

  11. Pantalonii, parul scurt in randul femeilor si o delimitare mai putin evidenta intre imbracamintea feminina si cea masculina, au condus la aparitia celor mai multe stiluri androgine pe care le cunoastem astazi.

© 2013 Copyright. Artifex Progressio